В UNBA NextGen поділилися планами на рік | НААУ

В UNBA NextGen поділилися планами на рік

Самоврядування
16:24 Пт 16.02.24 7944 Переглядів
Версія для друку

Днями відбулося засідання Молодіжного Комітету Національної асоціації адвокатів України, під час якого члени ради UNBA NextGen та регіональні представники обговорили плани діяльності на найближчий час і сповістити про кадрові зміни.

Голова комітету Сергій Барбашин сповістив, що цього року започатковано реалізацію низки проектів, серед яких:

  • турнір з судових дебатів. Заявки на участь уже зібрані і 20 лютого відбудеться установча зустріч, на якій учасники познайомляться з тренерами та представлять капітанів своїх команд. Турнір спрямований на набуття студентами практичних навичок з побудови правової позиції, підготовки процесуальних документів, ведення судової справи та виступу у судовому засіданні;
  • досвід міжнародного навчання. З метою обміну корисним досвідом в НААУ збирають інформацію про наявні проекти, критерії відбору та особливості проходження адвокатами навчання за кордоном. Перша публікація цієї рубрики вже розміщена на сайті НААУ;
  • інтерв’ю з корифеями, легендами адвокатури України про реалії професійного шляху а також круглий стіл з колегами з різним досвідом (1-5-10 + років);

Також UNBA NextGen протягом року проводитиме регулярні заходи, в тому числі освітні та фахові обговорення спільно з іншими комітетами та ознайомчі - зі студентами-юристами провідних українських вишів.

Окремою темою 2024 року стане мобілізація та військове право. Тут заплановано створення робочої групи, яка організовуватиме заходи для адвокатів спільно з Комітетом НААУ з питань військового права, а також опікуватиметься допомогою адвокатів на фронті.

С.Барбашин в ході засідання представив нового заступника голови комітету, яким став Ігор Андрєєв. «Ми працюємо майже у кожному регіоні України, успішно реалізуємо глобальні та всеукраїнські проекти, а також представляємо НААУ на міжнародній арені, зауважив очільник UNBA NextGen. - Комітет – це можливості для розвитку та реалізації здібностей кожного бажаючого. Це підтверджується і складом, і особистими досягненнями наших учасників. Тому я щиро дякую Жанні Грушко за роботу, та її внесок у наш розвиток на посаді заступника комітету. А Ігорю – мої вітання із призначенням на відповідальну посаду та побажання плідної та успішної роботи».

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Регіони

На Запоріжжі рада адвокатів створить свій музей адвокатури

У Запоріжжі вивчать наявні в архівах матеріали з історії адвокатури, здійснять їх копіювання, опрацювання та систематизацію з метою підготовки статей та книг. Також при Раді адвокатів регіону створять музей адвокатури.

9:53 Пт 10.05.24 4514

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 9647

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 6204

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 8853

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 7317

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 7233

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 7071

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 8420

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл