Захист прав засуджених осіб: особливості та практичні поради | НААУ

До початку трансляції:

Круглий стіл

Захист прав засуджених осіб: особливості та практичні поради

113 Переглядів Версія для друку
11:00 Пн 22.04.24
онлайн
Доповідачі: Сергій Старенький
Організатор: Комітет НААУ з питань захисту прав людини

22 квітня 2024 року у Національній асоціації адвокатів України відбудеться круглий стіл на тему «Захист прав засуджених осіб: особливості та практичні поради».

Організатором заходу виступає Комітет НААУ з питань захисту прав людини.

Круглий стіл відбудеться об 11:00 у режимі онлайн за допомогою платформи Zoom та на сторінці Facebook Національної асоціації адвокатів України.

Керуючись нормами національного законодавства та міжнародного права, держава повинна поважати й охороняти права, свободи і законні інтереси засуджених, забезпечувати необхідні умови для їх виправлення і ресоціалізації, соціальну і правову захищеність та їх особисту безпеку. Більшість основних аспектів забезпечення реалізації та захисту прав засуджених осіб прямо передбачено законодавством України, проте адвокати ледь не щодня стикаються у своїй практиці з питаннями захисту прав засуджених осіб, що прямо не випливають із правових норм.

Основною метою заходу є обговорення та вирішення низки проблемних питань, що постають перед адвокатами при захисті прав засуджених осіб, а також обмін досвідом і практичними порадами між адвокатами.

Питання до обговорення:

  1. проблематика врахування всього періоду відбування покарання при застосуванні умовно-дострокового звільнення від відбування покарання до засуджених і заміни покарання на більш м’яке;
  2. виконання стягнень завданої шкоди із засуджених при відбутті покарання: зв’язок стягнення із застосуванням статей 81, 82 КПК України;
  3. право на працю засудженого: особливості забезпечення реалізації.

Доповідачем заходу буде заступник голови Комітету НААУ з питань захисту прав людини, голова Секції з питань захисту прав ув’язнених, адвокат Сергій Старенький.

Участь у круглому столі доступна за посиланням.

Контактна особа: член команди координатора комітетів НААУ Альона Бузюн (a.buzuyn@unba.org.ua).

Розповісти про подію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл